Meiden- en vrouwenvoetbal

Meiden en vrouwen brengen spelplezier, harmonie en nieuwe dynamiek op de velden. Ze maken het verenigingsleven rijker en spannender en geven het voetbal een nieuwe stimulans. Ze zijn de grootste groeifactor van het voetbal en zorgen voor aanwas bij de clubs.

Vrouwenvoetbal staat voor alle positieve waarden: voor elkaar, voor het spel en voor de toekomst. Waarden waar we zo naar verlangen in het voetbal. Vrouwenvoetbal is bij uitstek 'voetbal om van te houden’.

Vrouwenvoetbal in Nederland

Wereldwijd voetballen er 29 miljoen meiden en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook in Nederland heeft het meiden- en vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. Anno 2016 staan er bij de KNVB 153.000 meiden en vrouwen geregistreerd. Dat is een toename van 4 procent ten opzichte van het seizoen 2014/’15, met vooral bij de pupillen en jongste junioren een grote aanwas. Bij de pupillen bedraagt de jaarlijkse groei zo’n 6,7 procent. Meer dan 2.000 verenigingen hebben één of meer meiden- of vrouwenteams, die in competitieverband spelen.

Deze trend zet door: er zijn nog steeds veel meiden die op jonge leeftijd met voetbal beginnen en vrouwen kiezen steeds vaker voor voetbal dan voor andere sporten.

EN NU NAAR JVC

We nodigen alle dames en meiden uit om te komen voetballen bij JVC Julianadorp. Wil jij wel eens weten of je het leuk vind en kijken of het wat voor jou is? Kom dan geheel vrijblijvend naar een training en doe gewoon mee. Onze trainingen staan open voor sportieve en enthousiaste meiden. Met 2 meidenteams en een damesteam in de competitie zijn wij de vereniging waar je moet zijn om te voetballen. Goede begeleiding, trainers, materialen en de faciliteiten (eigen kleedkamers voor de meidenteams bijvoorbeeld) zijn helemaal ingericht voor de toekomst. Overigens heeft JVC ook met ingang van het seizoen 2017/2018 weer een meisjes JO15 team in de zaal.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Voetbalvereniging JVC
Wethouder W. de Boerstraat 4
1788 AT Julianadorp
Telefoon: 0223 641616
KvK 40634024

Wedstrijdsecretariaat:
Zaterdag: 0223-645929
Zondag: 06-23643603

In de weekenden kan het op de parkeerplaats van JVC erg vol zijn en is er niet voor iedereen plaats om de auto te parkeren. Als geparkeerd wordt op de Wethouder W. de Boerstraat geeft dit overlast voor de bewoners. Het is ook mogelijk dat u wordt bekeurd voor fout parkeren. Parkeren kan ook bij Dorpshuis Julianadorp. Het dorpshuis is op loopafstand van JVC. U kunt door de poort bij het C-veld zodat u niet om hoeft te lopen naar de hoofdingang. 

© 2019 Voetbalvereniging JVC

Met elkaar voor elkaar!